Het idee dat Tribelt slechts een productiebedrijf is en dat we alleen maar banden vervaardigen, zijn we allang ontstegen. Door onze jarenlange ervaring met het produceren van metalen banden weten we natuurlijk enorm veel over de techniek rondom de productie en inzet van transportbanden. Met deze kennis staan wij u graag bij zodat u de beste oplossing krijgt voor uw situatie.

Technische calculaties

De transportbanden die de fabriek van Tribelt verlaten zullen in de meeste gevallen terug te vinden zijn in een machine van de klant. De band zal dan een onderdeel zijn van een complex dynamisch systeem, waarin het krachtenspel zeer belangrijk is voor de levensduur van de band.

Op basis van diverse parameters, zowel gebaseerd op het ontwerp van de band als ook van de installatie, kunnen wij een gemodelleerde analyse maken van het krachtenspel dat optreedt. Op basis van theoretische waarden kan dan beargumenteerd worden of de band geschikt is voor de beoogde toepassing.

Materiaal kennis

Omdat de transportbanden van Tribelt veel verschillende toepassingen kennen, heeft Tribelt een breed aanbod aan materiaalsoorten. Met onze kennis in deze verschillende materiaalsoorten kunnen wij u ondersteunen in het maken van de juiste materiaalkeuze. Voorbeelden van veel veelgebruikte materiaalsoorten zijn 1.0304 (blank staal), 1.1211 (blank verenstaal), 1.4301 (RVS-304), 1.4310 (RVS-302 / RVS-verenstaal), 1.4401 (RVS-316) en 1.4404 (RVS-316L).

Voor meer geavanceerde toepassingen weten wij ook in uw materiaalbehoefte te voldoen. Om u een beeld te geven van de van de exotische materialen die wij gebruiken, vindt u hierna een greep van gebruikte materiaalsoorten voor specifieke toepassingen: 1.4016 (RVS-430), 1.4541 (RVS-321), 1.4828 (RVS-309), 1.4835 (253MA), 1.4841 (RVS-310/RVS-314), 1.4845 (RVS-310S), 1.4864 (RVS-330/Incoloy DS), 1.4878 (RVS-321H), 2.4633 (Nicrofer 6025HT), 2.4816 (Inconel 600), 2.4851 (Inconel 601) en 2.4869 (NiCrV).

Vanuit ons wereldwijde leveranciersnetwerk zijn we in staat de hand te leggen op de meest exotische materialen. Desalniettemin wisselen we, vóórdat u een keuze heeft gemaakt, graag met u van gedachten omdat er naast de technische keuze altijd commerciële aspecten meewegen. Zo kunnen levertijd en minimale afnamehoeveelheden van grote invloed zijn bij speciale legeringen.

Bij alle materialen worden materiaalcertificaten meegeleverd en ons interne registratiesysteem is dusdanig dat we voor u kunnen herleiden welk materiaalcertificaat bij uw product hoort. Indien gewenst kunnen we een kopie van de materiaalcertificaten (standaard) meeleveren met de producten.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u met een bestaande (mogelijk defecte) band zit waarbij u niet weet van welk materiaal deze is gemaakt. Voor deze situaties beschikken we over de mogelijkheid om een materiaalanalyse op het product te laten doen om zo vast te stellen welk basismateriaal nodig is voor een vervangende band.

Wilt u meer weten over de materialen die wij gebruiken of over bovengenoemde diensten? Neem dan contact op met ons verkoopteam.

3D ontwerpen

In een technische werkomgeving zijn tekeningen misschien wel het belangrijkste communicatiemiddel. Om deze reden worden er bij Tribelt de hele dag door tekeningen gemaakt. Dit kunnen product tekeningen zijn, maar evengoed tekeningen voor ondersteunende uitvoering zoals lasersnijcontouren, pasmallen, stempels, gereedschappen, etc. We doen dit met behulp van misschien wel de meest geavanceerde “3D modelling software” die er bestaat, SolidWorks’16 van Dassault Systems.

Productontwikkeling & Bandmonsters

De techniek die bij Tribelt wordt verwerkt in transportbanden, stamt van vele jaren terug. Dit neemt niet weg dat wij elke dag nog gedreven zijn om deze technieken verder te ontwikkelen. Deze ontwikkelingen ontstaan wanneer wij met de klant om tafel gaan om te zoeken naar een oplossing voor het probleem dat de klant heeft.

Wij proberen uw probleem  te analyseren en hiervoor een passende oplossing zoeken. Daarnaast zijn wij in staat om van de beoogde band een proefstuk te maken. Dit stelt u in de gelegenheid de transportband te testen in de bijbehorende installatie.

Uiteraard kan het ook voorkomen dat u een bestaande band wilt laten reproduceren. In zo’n geval vragen wij u om een proefstukje van de desbetreffende band. Aan de hand van een proefstukje kunnen wij de verschillende eigenschappen checken en verifiëren. Vervolgens kunnen we bepalen of wij de band identiek en daarmee zelfs ‘koppelbaar’ kunnen produceren, of dat er wellicht andere suggesties zijn ter verbetering.

Gereedschapsmakerij

Tribelt beschikt over een eigen gereedschapsmakerij. De laatste jaren is hier fors geïnvesteerd. Door de beschikbaarheid over eigen frees- en draaibanken en een eigen draadvonker zijn we in staat de benodigde gereedschappen en stempels zelf te vervaardigen. Hierdoor kunnen we korte levertijden afgeven en snel reageren wanneer productie stilvalt ten gevolge van gebroken of versleten “tooling”. De gereedschapsmakerij produceert alleen voor interne klanten waardoor de beschikbaarheid zeer hoog en de doorlooptijd daarmee kort is. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om tegen een scherpe prijs, zeer klant specifieke producten aan te bieden.