Aan het begin van het nieuwe millennium kwamen de juiste ingrediënten bij elkaar die ervoor zorg konden dragen dat Tribelt BV opgericht werd. Bij De Spiraal werd al sinds jaar en dag draad en bandstaal verwerkt tot een breed scala aan producten waaronder één soort transportband, de stavenband.

Bij “De Spiraal” waren op dat moment een aantal medewerkers in dienst die vanuit eerdere werkervaring bredere kennis op het gebied van metalen transportbanden hadden. Daardoor kwam het idee om naast stavenbanden ook andere soorten metalen banden te gaan vervaardigen. Met de ingebruikname van enkele machines om geweven banden te produceren werd besloten om deze tak van sport in een aparte divisie onder te brengen. Daarmee was de oprichting van Tribelt BV een feit.

Gaandeweg het eerste decennium van deze eeuw is er sprake geweest van een continue uitbreiding van het machinepark. Hierdoor konden steeds meer soorten metalen banden door Tribelt geproduceerd worden. Doordat een andere metalen bandenproducent in 2009 haar productieactiviteiten in onze regio beëindigde, kon Tribelt een beroep doen op veel ervaren medewerkers in onze branche. Vanwege de beschikbaarheid van al dat vakmanschap was het mogelijk een sterke groei te realiseren zonder dat de kwaliteit van de banden in gevaar kwam.

In november 2015 is Tribelt, net als zusterbedrijf De Spiraal, verhuisd van Hengelo naar Haaksbergen. Door de groei van beide bedrijven en de daarmee gemoeide verdere uitbreiding van het machinepark was nieuwe huisvesting noodzakelijk. Vooral de nieuwe productielijn voor zogenaamde torenbanden van Tribelt en de ambitie om daar verder in te kunnen groeien maakt dat de stap naar Haaksbergen geweldige mogelijkheden biedt!