Tribelt ontwikkelt en produceert een uiteenlopende range aan metalen transportbanden. Met meer dan 70 jaar ervaring en de aanwezige vakkennis denken we graag vanaf het beginstadium mee met onze opdrachtgevers. Vanaf de ‘tekentafel’ maken we gebruik van onze technische kennis waardoor we klanten kunnen voorzien met oplossingen die er toe doen.

Wij investeren in onze klanten en medewerkers. Door de mens centraal te stellen en altijd op zoek te zijn naar de nieuwste productietechnieken en –methoden, zijn onze producten van hoge kwaliteit. We richten onze bestaande processen zo efficiënt en flexibel mogelijk in, waardoor we levertijden kunnen minimaliseren en spoedorders aankunnen.

We zijn veelzijdig en kunnen bijna altijd voldoen aan de uiteenlopende wensen van onze klanten. Met ons moderne, uitgebreide en geavanceerde machinepark hebben we voor nagenoeg iedere opdracht de juiste productiemiddelen in huis.

Bij zusteronderneming De Spiraal, eveneens gevestigd op onze productie locatie in Haaksbergen, zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van technische veren en industriële draadproducten. Door deze combinatie van metalen transportbanden met draadproducten hebben Tribelt en De Spiraal alles binnen handbereik en kunnen snelle doorlooptijden worden gegarandeerd.

Wat we doen

Metalen transportbanden, veiligheidsafschermingen, architectonisch gaas en verdere toepassingen van geweven metaaldraad en bandstaal, hiervoor bent u bij Tribelt aan het juiste adres.

In onze eigen fabriek in Haaksbergen worden de banden, matten, netten en/of gaasstructuren geproduceerd naar uw wens. Onze collega’s vervaardigen deze producten op basis van een aangeleverd model, een tekening, of 3D model. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat u nog niet zover bent en alleen een functionele beschrijving kunt geven van datgene wat de transportband moet kunnen. Dit beschouwen we als de meest uitdagende projecten!

We helpen u met het bepalen van het bandtype en de materiaalkeuze, maken 3D modellen en bandmonsters (voorbeeldstukje ter goedkeur), voeren sterkteberekeningen ter verificatie uit, stellen “Verklaringen van geen bezwaar” voor de voedingsmiddelenindustrie op en zelfs de montage van de banden op uw locatie is mogelijk. Kortom, een totaalleverancier voor uw metalen transportbanden!