Elke industriële bakkerij heeft het wel eens, breuk van een uitvoerband direct na de oven. Een groot probleem omdat de hele lijn vervolgens stil staat! Elk uur telt, dus de beschikbaarheid van een vervangingsband is cruciaal. Vaak kan de band nog provisorisch gerepareerd worden voor een korte periode maar een nieuwe band is essentieel.

Tribelt investeert momenteel in de verdere flexibiliteit van de vlechterij. In deze afdeling worden dit soort banden geproduceerd. Hierdoor verwachten wij voor dergelijke banden de levertijden structureel op enkele dagen te kunnen houden. Voor TD’s en service afdelingen een fijne gedachte omdat zij in de periode tussen initiële breuk en vervanging door een nieuwe band de installatie draaiende moeten zien te houden!

Voorgenoemde uitvoerbanden behorende tot de familie wijdspiraalbanden. Voor het produceren van wijdspiraalbanden, zijn spiralenwikkelmachines een belangrijke schakel in het proces. Ondanks dat we al een behoorlijk aantal van dit soort machines operationeel hebben bouwen we op dit moment een nieuwe generatie machines. Doorvertalingen van ‘best practices’ en implementatie van nieuwe technieken zijn verwerkt in het ontwerp van de installatie zodat ons machinepark tot de meest moderne en geavanceerde blijven behoren.