We hebben “brood & banket” en “AGF verwerkende industrie” als hoofdmarkten genoemd. Dat wil niet zeggen dat andere sectoren binnen de Food branche voor ons niet belangrijk zijn! Niets is minder waar want “food overig” draagt ca. 10% bij aan onze totale omzet. Een substantieel deel waar we trots op zijn.

Binnen food overig zijn wederom 4 belangrijke groepen aan te wijzen, deze worden hieronder apart behandeld.

De visserij staat bekend als een noeste wereld voor doorgewinterde mannen. Wie kent immers niet de wereldberoemde “fisherman’s friend”? In een wereld waar het er soms hard aan toe gaat is degelijk materieel een vereiste; in weer en wind moet men kunnen vertrouwen op de installaties en haar onderdelen, vooral op zee. Tribelt banden volstaan hierin. De banden die op de boten gebruikt worden zijn gemaakt van hoogwaardige RVS soorten om te voldoen aan de zoute omstandigheden. Uiteraard wordt er bij het ontwerp van deze banden rekening gehouden met het feit dat zo’n band tegen een stootje moet kunnen! Maar ook voor de achterliggende stappen, bij voorbeeld bij het glaceren en invriezen kan Tribelt de correcte banden voor u produceren. Graag wisselen we met u van gedachten over onze mogelijkheden omdat het simpelweg onmogelijk is om alle types en uitvoeringen hier te presenteren.

In slachthuizen worden metalen banden nagenoeg niet gebruikt, maar in de navolgende stappen zijn Tribelt banden zeker geen onbekende. Wanneer vlees verder verwerkt moet worden bieden installaties met metalen banden vaak uitkomst. Of het daarbij nu gaat om warmte toevoegende procesbewerkingen als blancheren, stomen, koken, grillen, bakken en frituren of juist om bewerkingen waarbij koude ingebracht dient te worden (koelen en vriezen), bij industriële toepassingen bieden metalen banden uitkomst. De installaties die daartoe ontworpen worden zijn vaak met een rechtlijnige bandloop, maar ook installaties die een bocht maken of zelfs een spiraalvormige etagetoren kunnen met metalen banden uitgevoerd worden. Verder is het vaak een wens om de banden uit te voeren met speciale opties om te voorkomen dat product gaat schuiven of juist stil blijft liggen.

Bij de productie van kant-en-klaar maaltijden worden afzonderlijk bereidde voedingsmiddelen samengebracht en verpakt tot één maaltijd. Bij die afzonderlijke bereiding komen processtappen ter sprake die reeds hierboven of wellicht onder de markt “AGF verwerkende industrie” uiteengezet zijn. Laatste stap in de bereiding van kant-en-klaar maaltijden is dat ze als één maaltijd ingevroren of gekoeld worden. Daarbij worden industriële installaties gebruikt waarin vaak metalen transportbanden draaien, of het nu een tunnel- of een toreninstallatie is. Tribelt kan deze metalen banden op maat produceren, eventueel inclusief zijgeleiding en/of meenemers.

Net als de productie van voedingsmiddelen voor ons mensen wordt de productie van voedsel voor onze (huis)dieren natuurlijk ook op industriële schaal uitgevoerd. In deze fabrieken worden met soortgelijke processen als bij de productie van menselijk voedsel gewerkt. Bereiden, bakken, drogen en koelen, het zijn bewerkingsstappen waar ook de petfoodproducent mee van doen heeft. Ook voor deze sector in de Food branche kan Tribelt elk gewenste soort metalen band produceren en leveren.