design-veiligheid

Naast de meest gebruikelijke toepassing als metalen transportband vinden de producten van Tribelt ook hun weg als design- of veiligheidsitem. Hierbij zijn veel subcategorieën te bedenken maar de meest voorkomende worden hieronder nader uiteen gezet. In principe hoeven de producten van Tribelt niet als transportband ingezet te worden maar kunnen ze ook doelen dienen als esthetisch verantwoord aanzicht, afscherming, reductie van lichtinval en zicht, dragend oppervlak en daarnaast zijn onze producten ook gewoon mooi!

De producten van Tribelt hebben een prachtig aanzicht! Zeker wanneer de verschillende structuren uitgevoerd worden in hoogwaardige RVS soorten, deze als grote oppervlakken voor moderne gebouwen geplaatst zijn en ze schitteren in het mooie zonlicht. De keuze van de structuur en het materiaal is natuurlijk afhankelijk van de smaak van de architect en/of haar klant, maar feit is wel dat er prachtige creaties gemaakt kunnen worden. Natuurlijk denken we graag mee in de mogelijkheden die technisch realiseerbaar zijn!

Elk soort metalen band kan in essentie als een architectonisch product gebruikt worden. Meest voorkomend zijn echter de gaasachtige typen. Daarbij is “Type 600: WH” het meest gangbaar. Dit gaas is  met verschillende maasopeningen te verkrijgen en kan ook in verschillende draaddiktes uitgevoerd worden. Zelfs het soort materiaal is vrij te kiezen al wordt veelal verzinkt draad of rvs (AISI304) gekozen.

Naast esthetische toepassing in de architectuur kunnen de gaasstructuren die Tribelt produceert ook functioneel voor een ander doeleinde dan een metalen transportband genomen worden. Het gaas van “Type 600: WH” leent zich uitermate goed als veiligheidsafscherming bij bijvoorbeeld schaarliftsystemen. Nagenoeg wekelijks verlaten grote rollen gaas onze fabriek die gebruikt gaan worden voor dit doeleinde.

Een zeer speciale toepassing van onze wijdspiraalachtige bandstructuren is de verwerking tot sieraden. Het gevlochten en vervolgens gelaste stukje wordt door een juwelier voorzien van sluitingen zodat de “bandjes” gedragen kunnen worden als armbanden of colliers. Hiervoor verwerken wij naast onze standaardmaterialen natuurlijk ook (wit)goud en zilver.

De metalen structuren die Tribelt produceert kunnen ook ingezet worden als weefsel voor meubilair. Zo hebben wij ervaring opgedaan om een zeer dicht gevlochten “Type 400: WG-I” weefsel uit te voeren in fosforbrons. Dit weefsel is uiteindelijk ingezet als dragend oppervlak (zitvlak) van een designstoel. Ook andersoortige structuren en andere materialen zouden hun weg kunnen vinden in meubilair achtige toepassingen. Graag denken wij met u mee over de mogelijkheden op dit vlak.