Bij industriële productie van brood en banketproducten worden metalen banden veelvuldig ingezet. Het product komt vaak in directe aanraking met de band waardoor hygiëne aspecten zeer belangrijk zijn. Indien gewenst kunnen wij daartoe een “verklaring van geen bezwaar” afgeven.

De verschillende toepassingen waarvoor banden gebruikt worden zijn hieronder uiteen gezet waarbij de meest voorkomende bandtypen eveneens benoemd worden.

Centraal in ieder bakproces is de oven. Voor elk product is er een specifiek bakproces met een eigen soort transportsysteem. In veel gevallen is dit een metalen transportband. Of het nu om versbrood, afbakwaren of banket gaat, Tribelt heeft de mogelijkheid om de juiste band te produceren. Aan de hand van een bandspecificatie, invultekening of middels een bezoek kunnen wij vaststellen om welke band het gaat zodat we binnen een dag een offerte kunnen maken.

Veelvoorkomende bandtypen:

Brood of banket dient nadat het gebakken is afgekoeld of ingevroren te worden. In beide gevallen, zelfs al is het maar om brood af te laten koelen zodat het ingepakt kan worden, is het nodig om installaties te hebben waarin deze koel-/vriesprocessen zich afspelen. Dit soort installaties kunnen zowel rechtlijnig als torenvormig zijn. Voor beide soorten toepassingen produceert Tribelt de juiste banden.

Veelvoorkomende bandtypen:

In industriële bakkerijen zijn veel interne transportsystemen te vinden. Om deze transportsystemen zonder problemen aaneen te schakelen zijn overname-installaties nodig. Dit soort installaties hebben een hele “scherpe overname” waardoor de transportsystemen zeer dicht tegen elkaar geplaatst kunnen worden zonder dat er last is van de “ronde kanten” bij de keerrollen.

Veelvoorkomende bandtypen:

Gedurende het proces van o.a. brood productie is rijzen een belangrijke stap. Rijskasten zijn er in allerlei soorten en maten waarbij er ook dusdanig grote rijskasten zijn dat er een transportsysteem met metalen banden gebruikt wordt. Dit gebeurt dan veelal middels ovaalvormige of ronde toreninstallaties.

Veelvoorkomende bandtypen:

In de deegbereiding worden vaak zogenaamde sleepnetten gebruikt om deeg te kunnen rollen. Dit soort sleepnetjes worden vervaardigd uit wijdspiraalbanden.

De keuze voor het exacte type is afhankelijk van het product en wordt vaak in samenspraak met de machinebouwer bepaald. Wij hebben de mogelijkheid om de sleepnetten exact volgens beschrijving of monster te produceren.

Veelvoorkomende bandtypen: